četvrtak, 26. ožujka 2015.

Integralne kiflice punjene sa sirom

Sastojci:
400ml mlake vode
1 suhi kvasac
1 zlica octa (sirice)
100 ml ulja
prstohvat soli i secera
brasna po potrebi (koristim integralno brasno ali ide super  i sa bijelim)
jaje za premazivanje
i sjemenke za posipanje ovdje su bile lanene

Punjenje: naravno mogu i slane  i slatke,ovdje sam koristila svijezi sir i jaja.

Umlaku vodu istresti kvasac  i secer  i cekati 5 min da se "zapjeni" zatim umijesati ostale sastojke  da bude "mekana" neljepljiva smjesa. Staviti 10 min da nadolazi pa pomijesati opet  i cekati da nadode jedno 30 min.
Zatim rezvaljati i puniti punjenjem,motati pa premazati jajetom i posuti sjemenkama. Peci na papiru za pecenj dok neporumene. Kasnije ih samo malo poprskati vruce sa smijesom polu ulje pola voda.
Ovo je brzo za napraviti ali jos brze nestane sa tanjura :)


Nema komentara:

Objavi komentar