subota, 31. siječnja 2015.

Domaca pizza sa cajnom salamom

Sastojci:
1supena kasika secere
2dl tople vode
450 g bijelog brasna
2 male zlice suhe germe ili 15 g svijeze germe(kvasac)
malo soli
3s kasike maslinovog ulja
malo brasna za posipanje pri izradi tijesta
Od ove smijese  dobije se dvije pizze oko 30 cm :)

Sto staviti na pizzu to vam je po zelji i okusu,u ovom slucaju je bilo: pasirana rajcica sa origanom,sir,sampinjoni i govedja cajna kobasica :) 

Priprema tijesta za pizzu:
stavi secer i kvasac  u jednu posudu i umijesaj 1 dl vode.Ostavi da stoji na toplome mijestu dok se kvasac ne "zapjeni" :)
Pomijesaj brasno i sol u drugu zdijelu,dodaj ulje ostatak vode  i mijesavinu sa kvascem pomijesaj smjesu i istresi na pobrasnjenu plocu i obraduj tjesto jedno 8 min. dodaj brasna  po potrebi dok nedobijes mekano i glatko tijesto.
Podijelu tijesto na dva dijela poulji i stavi u zdijelu i prekrij plasticnom folijom ili krpom.Ostaviti na toplome oko 1 sat dok se velicina tijesta nepodupla. (moze stojati u frizideru preko noci )
Izraditi tijesto u velicinu od 30 cm i slagati po pizzi sto zelite  i peci :) 
Ovo je tijesto odlicno i za zamrzavanje :)                                  

Nema komentara:

Objavi komentar