petak, 24. veljače 2017.

Punjene piroške sa mljevenim mesom

Za ponijeti,za laganu večeru, za šetnjicu a možda i piknik? 
                                                               Lagano a tako dobroo 😋





Sastojci
400ml tople vode
100ml ulja
kvasac
mala žlica šećera
bijelog i integralnog brašna

Za punjenje: 
2 luka crvena
300 g mljevenog mesa
chili
kurkuma
sol
papar
peršina
Jaje za premazivanje
U toplo vodu dodati kvasac i šećer. Ostaviti 10 min da se razradi. Pa polagano dodavati brašno i ulja. Toliko brašna da smjesa nebude ni pre mekana niti pretvrda. Ako je u slučaju tvrđa ostaviti duže da nadolazi uz povrijemeno miješanje. 
Neka nadolazi makar 30-45 min a i jedan sat nije problem.
Na luku upržiti meso te začiniti.
 Ohladiti.
Tjesto razvaljati i rezati na pravokutnike.
Staviti punjenje te kistom rubove namazati vodom i poklopiti. Redati u pleh sa pek papirom i premazati jajetom. Peći dok neporumene.
Ma divota, zar ne??
❤❤❤❤❤❤❤

Nema komentara:

Objavi komentar