petak, 27. ožujka 2015.

Lagani vocni jogurt kolac

       Sastojci:
5 jaja
5 kasika brasna
3 zlice ulja
2 zlice ruma
1 pp (prasak za pecivo)
1 v.secer

Odvojite zumanjke od bjelanjaka. Najprije umutiti snijeg od bjelanjaka  i dodati secer. U snijeg dodaj zumanjke,ulje  i rum.Prasak za pecivo izmjesajte sa brasnom i zlicom  umjesajte  u pjenu od jaja. Istrest smijesu u podmazan pleh. Peci na 180 stepeni.
Krema:
600 ml vocnog jogurta od visnje ( ili kakav zelite )
300 ml slatkog vrhnja
300 g malina
10 ploca zelatine
2 dl soka od narande
1 pk zelea  ili preljeva za kolace ( koristila sam od borovnice)
jagode

Priprema:
Zelatinu rastopiti u hladnoj vodi.Ocjedenu zelatinu umjesati u vruci sok od narande.Ostaviti da hladi. Slatko vrhnje izmiksati pa dodati jogurt , maline i prohladeni sok od narande (sa zelatinom).Preko biskvita preliti kremu ( ona je vodenasta ali nebrinite  ;) ) i ostaviti 30 min neka ohladi,ukrasiti na ploske narezanim jagodama  i preliti vec predhodno napravljenim i prohladenim zeleom ili prelijevom za torte :) Ostaviti na hladno da se zelatina "stegne". I  naravno uzivati u predivnom laganom kolacu :)

Nema komentara:

Objavi komentar