petak, 24. veljače 2017.

Riža sa domaćim telećim gulašem

Tko još nevoli gulaš? 😃
Kod mene je favorit, on ide uz gotovo sve!
Riža, njoke, pašta, krompiriće....mašti na volju 😊
Ovaj sam pravila ovako



Sastojci:
oko 300 g telećeg mesa izrezanog na kockice
2srednje glavice crvenog luka
2češnja bijelog luka
2 crvene paprike
kadulja
peršin
maslinovo ulje
1žlica crvene paprike začina
(crveno vino par dl ;) tko voli naravno uvijek je bolje sa njim) 

Prvo na maslinovom luku izdinstati crveni luk,dodati zatim papriku i bijeli luk, donasipati vode da nebih zagorilo. Nakon toga dodati meso koje smo predhodno posolili, popaprili te posuli kaduljom i peršunom. Promiješati par puta na jakoj vatri pa doliti vode i eventualno vina,posuti slatke paprike 
i ostaviti lagano da se kuha od 30 min do 1 sat :) što duže to bolje ;) 
Uz gulaš je bila riža od cijelog zrna i miješana salata :)

Nema komentara:

Objavi komentar