petak, 3. travnja 2015.

Punjene slane palacinke

Sastojci:
15 predhodno ispecenih palacinki
1 kg mesa pileceg bez kostiju ( ja sam koristila meso od bataka posto je to najsocniji dio pileta)
6 velikih sampinjona narezanih na tanke poluploske
2 crvena luka
persina(moze  i suhi)
malo narendanog sira
zacina po potrebi
4 zlice vrhnja kiselog
senfa 4 zlice
malo crnih i zelenih maslina narezanih na ploskice
za pohovanje  je potrebno jaja  i krusne mrvice
za ovu smjesu oko 4 jaja je sasvim dovoljno

Priprema:
Luk i sampinjone prodinstati dok nesmeksa  i sklonuti sa vatre neka ohladi.Staviti meso koje ste zacinili da se pece  ( ne ga preprziti) al da bude dovoljno peceno i ostaviti da ohladi. Pomijesati senf  i vrhnje.Sve skupa umijesati dobro skupa (i dodati masline)
Stavljati na palacinku smjesu te preko toga mali prstohvat narendanog sira.Motati kao sarmu i valjati u jaja pa  u krusne mrvice.Redati u podmazan pleh i peci oko 15 min. Okrenuti ih  u toku pecenja.
Odlicno,ukusno i jakoo socno ;)
DOBAR TEK :)

Nema komentara:

Objavi komentar