utorak, 25. kolovoza 2015.

Domaci njoki u saftu od teleceg mesa

Ovo je favorit u mojoj kuhinji :) 
recept je od oka jer uvijek pravim otprilike :)
2 kg krompira koji se kuha u vodi sa soli,kada se prokuha krompir izvaditi iz vode ali NE prosipati vodu trebat ce za kasnije :)  u krompir stavit dva jaja i soli i dodavati brasno dok smijesa nebude neljepljiva a niti pretvrda,valjati u duguljasto tijesto i rezati njoke .Vodu u kojima ste kuhali krompir ponovo zagrijati i kad prokuha ubacivati njoke,njoki su gotovi kada isplivaju na vrh.
Saft:
300 g teleceg mesa nasjeckanog na kockice
2 luka crvena
5 cesmica bijelog luka
prstohvat kadulje
malo brasna i ulja
persina

Na prodinjstan luk dodati zacinjeno meso i preprziti ga dobro pa ga zaliti vodom da se meso pokrije,dodati persina  i malo kadulje,neka krcka 30 min pa sa strane ismijesati malo vode  i brasna( kao zaprska tekuce) i umijesati u saft  i dodati jos kadulje  i zacina po zelji i krckati jos 15 min :) UZIVAJTE 

Nema komentara:

Objavi komentar