nedjelja, 12. ožujka 2017.

Limun, cimet i med za imunitet i detoksikaciju

Znamo svi da su ove namirnice same po sebi jako zdrave. Med je najbolji domaći ali i oni kupovni nisu lošiji. Naravno med konzumirati sa drvenom ili plastičnom žlicom a nikako metalnom. 
Što se tiče cimeta moja preporuka je koristiti cimet bez kumarin-a koji se nalazi u većini cimeta koji se prodaju u prehrambenim trgovinama. Potražite cimet u biljnim ljekarnama, dm-u. 
Cimet sa kumarinom se preporučava što manje koristiti jer može oštetiti jetru i bubrege tokom češćeg korištenja. Dok cimet bez kumarina je bezopasan i može se koristiti po želji.
No sad malo o ovom napitku koji ja osobno preporučujem za imunitet, no dobar je također i za mršavljenje, čiščenje jetre, detoksikaciju, ublažavanje stresa i regeneraciji mišića. 
Za mršavljenje pred spavanje pojesti dvije žlice meda, koji pomaše jetri za bolji rad tokom spavanja (kada jetra bolje obavlja svoj posao tako je lakše održati željenu kilažu).

Za detoksikaciju i imunitet
1 žlicu meda
organskog cimeta (po želji, ja stavim pola male žličice)
200ml prokuhane vode (vruće)
velika žlica limunovog soka


Med i cimet preliti prokuhanom vodom te dodati limunov sok i promiješati, poklopiti i ostaviti par min tek malo da se prohladi. Popiti ujutro na prazan želudac.
U slast i zdravlje vam bilo :) 
Probajte, nemate što izgubiti samo dobiti :)


Nema komentara:

Objavi komentar