petak, 17. ožujka 2017.

Zdravi domaći calzone sa piletinom i porilukom

Vrlo je jednostavan za napraviti a najbolje od svega jako zdrav obrok.
Pravim ih sa različitim punjenjem. Nekad kao pizzu nekad sa sirom no ovaj put pišem o piletini i poriluku, divota okusa se pomiješala.



Za calzone: otprilike 25/28 manjih calzone (oko 10 cm )

0.5l toplog mlijeka
jedan svijež kvasac
žličica soli
4žlice integralnog brašna
Pomiješati dobro i ostaviti 15 min da kvasac se razradi. Potom dodavati brašna (integralnog) uz miješanje (najbolje rukom) pomalo dosipati da nebude pretvrdo. Smjesa mora biti mekana ali ne pre mekana niti tvrda. Dodati maslinovog ulja tek tako da se "nelijepi za ruke" pokriti u dobokoj posudi i neka stoji nekih pola sata. Potom opet promiješati i poklopiti krpom.
Dok čekamo pripremamo fil.
 3 poriluka odrezana na kolutove i natopljena u vodi ( čiščenje)
4/5 pilećih fileta
peršun
sol
papar
kurkima
maslinovo ulje

Poriluk ocijediti i polako pržiti na maslinovom ulju uz poneko dodavanje vode da nebih zagorilo. Rezati piletinu na kockice te dodati poriluku. Začiniti začinima i sve fino ispeći da nebude "vode" . 
Calzone uzimati po malenu lopticu,
razvaljeti u krug i staviti žlicu punjenja te preklopiti i pričvrstiti sa vilicom krajeve. Višak odrezati nožem. Redati u pleh sa papirom za pečenje. Premazati razmućenim jajetom i peći dok neporumene.
Zdravo i fino ;))

Nema komentara:

Objavi komentar