ponedjeljak, 27. ožujka 2017.

Pileća jetrica sa bulgurom i krumpirom sa kukuruznim brašnom

Jedno lagano a tako fino i bogato vitaminima jelo.
Ja mislim da se svaka vrsta hrana može pripremiti na zdraviji način, smanjiti količinu ulja, dodati začine, birati zdravije....


Prvo sam krompire pripremila,
Potrebno je
Oguljeni krompiri
sol
kukuruzno brašno
maslinovo ulje
Oguljene krompire posoliti te ih uvaljati u kukuruzno brašno. Redati u pouljen pleh i peći na 240 stupnjeva. Prevrnuti ih i zapeći drugu stranu. Jako su fini i hrskavi izvana :)

Bulgur
Kuha se kao tjestenina. Ja uvijek stavim u vodu žlicu crvene paprike i soli.

Jetrica
Potrebno je
2 crvena luka
maslinovo ulje
500g pileće jetrice
200g pilećeg srca (po želji)
peršun
začini (sol,papar i prstohvat kurkume) 

Luk izdinstat na ulju da omekša. Dodati jetricu i srcad. Začiniti i ispeći dok ne nestane tekućine. Tad ako želite možete dodati i žlicu kiselog vrhnja (nemasnog). Ja ovdje nisam dodavala. Jelo je ispalo super ukusno i energično :)

Nema komentara:

Objavi komentar