ponedjeljak, 15. veljače 2016.

Domaće brze lepinje



Bosanske lepinje
Jednostavne za napraviti a još ljepše za pojesti :)
500 ml mlijeka toplog
1 kvasac
prstohvat šećera
prstohvat soli
brašna
malo ulja 
U toplo mlijeko staviti šećer i kvasac te promiješati i ostaviti 15 minuta da se smojesa razradi.
Dodati brašna i soli i mješati u mikseru ili ručno dok nedobijete mekanu smjesu.Dodajte malkice ulja da se neljepi za ruke
Pokriti i staviti na toplo jedno 30 min. Nakon toga promiješati sa rukom i opet pokriti i neka tjesto nadolazi 30 minuta
Uzimati i praviti kuglice i slagati na pek papir i oblikovati lepinje
Tupim djelom noža napraviti kockice i po želji premazati uljem ili jajetom radi ljepše boje. Peći na 220 stupnjeva dok neporumene
Gotove lepinje i ohlađene razrezati na pola i u tavu na malo margarina i vege je prepržiti sa unutarnje strane. Ovo radim prije serviranja samih ćevapa, lepinja bude svježa, topla i odlična za jesti :)
Dobar tek :)

Nema komentara:

Objavi komentar