ponedjeljak, 15. veljače 2016.

Sarma



1 velika glavica kiselog kupusa ili dvije male
800 g mljevenog mesa
6 cesnja bijelog luka
malo narezanog suhog mesa
3 sake  rize 
vode
soli,bibera (vegete ako koristite,ja ne)
slatka paprika
300 ml paradajz sosa
persina
zacina

Meso umjesat sa zacinima,bjelim lukom i rizom. Motati u kupus i praviti sarmice. Ujednu vecu serpu poredati sarmu jednu dod druge,malo suhog mesa pa novi red sarme (vidi sliku iznad) 
U drugu manju serpicu staviti vode (sve zavisi kolikog je obujma serpa u kojoj ce se sarma kuhati)
dodati paradajz sos,slatke paprike,persina i zacina. Malo ukuhati i preliti preko sarme i staviti sarmu da se lagano kuha nekih sat vremena. Sarmu pri kuhanju pritisnuti sa nekim manjim poklopcem :)
Servirati i dobar tek :))

Nema komentara:

Objavi komentar