nedjelja, 1. siječnja 2017.

Bijeli grah/ jota sa integralnom pogačom


Zamiriši kuhinja mmmm...... netko voli kad je tek skuhan a ja volim više da fino prenoći :) u pitanju je grah. Obožavam grah. Naučila sam ga jesti kao jotu. U Istri se tako inače priprema grah sa mesom i prženim kiselim kupusom.


Potrebno je:
velika glavica crvenog luka
5 kockica suhog mesa
5 cesnja bijelog luka
4 isjeckane mrkve
crvena paprika (zacin)
persin
kurkuma
papar
sol

Za pogacu
kefir
pp
soda
sol
integralno brasno
ulja



Grah sam ovako spremila: na crvenom luku malo prepržila suho meso te dodala bijelog luka,dodala grah koji je bio namočen u vodi preko noći,prelijem puno vode,dodam crvene paprike,peršina,kurkume,bibera,isjeckane mrkve. Kuham punih 2 sata. Zaprška : ulje-brašno-crvena paprika. Zapržim i stavim još šaku suhog mesa i ostavim krčkat 15-tak minuta. 

Pogaču radim na kefiru. U kefir stavim prašak za pecivo i kašćicu sode bikarbode. Posolim i donasipam brašna mješajući drugom rukom...dokapam malo ulja. Oblikujem te stavim u podmašćenu tepsiju te premažem je uljem i zapečem dok nepotamni. Kad je gotova pokapam vodom pa ostavim da "dihne" par minuta i umotam je u krpu. I njam njamii njamm


Nema komentara:

Objavi komentar