četvrtak, 5. veljače 2015.

Bakalar na Spanjolski nacin

Sastojci:
600 g krompira
1/2 bijelog luka
2s kasike maslinovog ulja
650 g  bakalara ili druge bijele ribe
2 male zlice soli
10 g bijelog brasna
1pk konzervi pasirane rajcice
2 s zlice bijelog balsamico octa
1/2 dl ribljeg temeljca
250 g sparuga
100 g crnih maslina cijelih ili rezanih 
svijezeg persina

Priprema:
Skuhaj krompire. U dublju tevsiju posuti ulja  i posuti nasjeckani luk.Ribu posoliti i rezati u porcije,okrenuti je u brasnu i poredati u pleh,po njima posuti pasirane rajcice,balzamico i riblji temeljac.Dodati i skuhane krompire (rezane na ploske ili najbolje trokutaste komade).Dodati i sparuge i pospi masline.Peci u rerni 15 min.Prije serviranja posuti svijezim persinom.
Jako ukusno ;) 

Nema komentara:

Objavi komentar