srijeda, 25. veljače 2015.

Slanci

Sastojci:
oko 1 kg brasna
600 ml mlijeka
1 svijezi kvasac ili kesica  i pol suhog kvasca
1 zlica octa
1 zlica soli
1 zlica secera 
1 1/2 dl ulja

Za premazati:
1 zlica secera
1 1/2 zlica soli
5 kasika brasna 
vode po potrebi 
i malo ulja za premazivanje

U toplo mlijeko stavti kvasac,secer i 4 kasike brasna da nadolazi (nekih 10 min).
Usmjesu kvasca dodati brasno(koristila sam malo manje od kile,dovoljno da tjesto bude mekano) ,ulje ocat,sol i dobro izmijesati rukom i staviti da nadolazi.Kada nadode opet izmijesati i staviti da nadolazi.
Praviti (uzimati po manje kuglice razvaljat i motat  u duguljaste kiflice (slance))kiflice ili slance i stavljati u pleh sa papirom za pecenje premazati ih mlijekom i ostaviti jos nekih 10 min da nadolaze,staviti ih peci 7 min izvaditi pospricati sa "slanom" smijesom peci jos 5 min pa ih premaziti smijesom (malo ulje malo voda) i zapeci dok neporumene,nakraju pokriti ih krpom.

Slani premaz preko slanaca: pomijesati sve sastojke u smijesu da bude malo gusca od palacinaka a tekuca da bude (dobro izmjesati).
Slanci su dobri kao nasi stari klasicni :) ali moram reci da su ukusni i oni koji su punjeni sa sirom a takoder  i salamom :) pustite masti na volju ili neka zeludac odluci :)))




Nema komentara:

Objavi komentar