srijeda, 4. veljače 2015.

Rolada sa okusom narande

Sastojci:

3 jaja
1pp
1 zlica kakao za kuhanje
1 1/2 dl secere
3/4 dl  sitnog brasna 

Krema:
125 g margarina
1 1/2 dl secera u prahu
2 vanilija secera
1/2 narendane narandine kore
2 zlice soka od narande

Priprema:
Izmiksati jaja i secer. Izmjesaj brasno,kakao i pp. Prosijati brasno u zdijelu sa jajima  i polako pomijesati sve.Tevsiju ca 30x40 cm obloziti papirom za pecenje.Peci kolac  10 min ii izvaditi i okrenuti ga na papir za pocenje kojeg ste posuli secerom,nek ohladi.
Krema:
Miksaj skupa margarin i secer u prahu i v. secer,izmiksaj u kremu.Dodaj okus kremi sa narendanom korom od narande  i sokom od svijeze narande.
Namazati kolac i motati ga  u rulu i zamotati ga plasticnom folijom i staviti u frizider 2 sata.Servirati hladno.

Nema komentara:

Objavi komentar