subota, 7. veljače 2015.

Cokoladni kolac sa kavom


Sastojci:
Tijesto
200g brasna
2 dl secera u prahu
125 g hladnog margarina
1 jaje

Krema:
100 g margarina (na sobnoj temperaturi)
100 g secera
2 jaja
1 zumanjak
300 g cokolade za kuhanje
1 bjelanjak
1 dl slatkog vrhnja za kreme
2vanilija secera
1 zlica instant kave

Pomijesati brasno,secer  i margarin dobro i na kraju umijesati jaje.Ostaviti u frizideru na 30 min.Obloziti posudu za pecenje skroz do vrha  i dno izbosti vilicom,ostaviti u frizideru najmanje 15 min.
Peci na 200 stupnjeva oko 15 min dok nedobije lijepu zlatnu boju i ohladiti tijesto.
Krema:
Dobro izmiksaj margarin i secer,umiksaj cijela jaja jedno po jedno u smijesu skupa  i zumanjak.Cokoladu podjeli na manje komadice i istopiti cokoladu na vrucoj vodi. Ohladiti.
Izmiksaj bijelanjak u snijeg,miksati skupa slatko vrhnje ,vanilija secer i zlicu kave.Pomijesati sve dobro i namazati na kolac i ohladiti najmanje 2 sata :) 

Nema komentara:

Objavi komentar