ponedjeljak, 11. travnja 2016.

Brza torta od bijele i mliječne čokolade

Sastojci
200g keksa (po želji)
8og istopljenog margarina
Krema od tamne čokolade: 
100 g čokolade (može mliječna,sa okusom,tamna...) 
300ml slatkog vrhnja
3ploče želatine
Bujela krema:
100g bijele čokolade
300 ml slatkog vrhnja
3ploče želatine. 

150 ml slatkog vrhnja ( za podjeliti u obe kreme ) 
Keks samljati i dodati mu margarin,izmiješati i utisnuti u kalup (26). Staviti  na hlađenje. Staviti vrhnje da provrije,dodati čokoladu,smanjiti toplinu pa dodati želatinu koja je predhodno omekšala u hladnoj vodi. Promiješati i ostaviti sa strane da se hladi uz povremeno miješanje.
Isti postupak i sa bijelom kremom.
150 ml slatkog vrhnja izmiksati i podjeliti pola u svaku kremu i dobro izmješati. 
Preliti preko keksa i staviti na hlađenje.





Nema komentara:

Objavi komentar