srijeda, 6. travnja 2016.

Ciabatta

Sastojci za kiselo tijesto:
1.Dan
25 g sviježeg kvasca
125 ml tople vode
125 g brašna

Sastojci 
2.dan
5dl tople vode
2žlice soli
50 g kvasca (sviježeg)
500g brašna

1.Dan
Rastopiti kvasac u toploj vodi,dodaj brašno i dobro izmiješati. Prekriti sa plastičnom folijom i ostaviti preko noći.
Smijesa će biti puna mjehurića i jakog mirisa, da tako mora biti, evo i slika ispod.

  2.Dan
U zdjelu za miksanje uliti toplu vodu i kvasac i dobro izmiješati. 
Smijesu od 1.dana izliti u kvasac i dobro promiješati. Dodati brašno i sol. Miksati jedno 5-10 min .
Smijesa će biti ljepljiva i mekana.
Pokriti i ostaviti najmanje sat vremena da nadolazi. 
Na radni stol posuti brašnom (bogato) i izliti tijesto.
Lagano prevrtati par puta i oblikovati je duguljasto. Izrezati 12 kom manjih ili 6 većih ciabattica.Polako premijestiti na pleh koji je obložen papirom za pečenje i ostaviti još 10 min da nadolaze.
Ugrijati peć na 250 stupnjeva i peći 15-20 min zavisno od pećnice. Ohlađene rezati.

Ova smijesa daje 12 malih ili 6 vlikih chiabatta. A ako želite kruh onda dvije lijepe chiabatte od ovog tijesta ;)







Nema komentara:

Objavi komentar