četvrtak, 7. travnja 2016.

Slana rolada sa tunom i špinatom


Sastojci:
7 većih krompira (oguljenih i nearezanih na kolutove radi bržeg kuhanja)
brašna po potrebi
soli
1jaje

Za fil
1 crveni luk
2 konzerve tune
malo bijelog luka
šaka kukuruza
500 g špinata opranog i nasjeckanog
2 žlice paradajz sosa

Za premazivanje
1jaje
Sjemenke po želji

Krompir staviti kuhati u posoljenu vodu. Dok on bude kuhan napraviti fil. 
Crveni luk dinstat 5 min pa dodati tunu i bijeli luk,dinstat još 5 min. Dodati paradajzsos,kukuruz i špinat,posoliti po želji. 2 min dinstanja i gotovo,staviti na hlađenje.

Skuhani krompir staviti na radni stol i dobro izgnječiti da nebude grudvica. Dodati jedno jaje,soli i brašna,mijesiti tjesto do fine neljepljive smjese. Kad se tjesto bude razvijalo pobrašniti po tome mjestu da se neljepi. Razviti tjesto debljine prsta,namazati fil i rolati. Prebaciti u pleh,premazati jajetom i posuti sjemenkama. Peći dok nedobijete lijepu zlatnu boju ( nekih 15 min) 
Rezati hladne i uživati u ovoj poslastici 




Nema komentara:

Objavi komentar